۱۰ نکته مهم برای موفقیت در آزمون های دستیاری و پیش کارورزی!
  • » یادداشت های دکتر ایزدی » ۱۰ نکته مهم برای موفقیت در آزمون های دستیاری و پیش کارورزی!
  • نکته اول: مطالعه را از داخلی شروع کنید.داخلی مهمترین درس است. نه تنها یک چهارم  سوال های آزمون دستیاری را شامل می شود، بلکه با کمک آن می شود به بسیاری از سوال های دیگر جواب داد و در ضمن ضریبش هم از همه درس ها بالاتر است. با داخلی شروع کنید و کاری کنید که مرور داخلی همیشه در برنامه شما باشد.

     نکته دوم: هر روز بخوانید. زمان کمی دارید. طوری برنامه ریزی کنید که هر روز درس بخوانید. این که یک روز وحشیانه درس بخوانید و یک روز چیزی نخوانید، اصلا فایده‌ای ندارد. هر روز و به مقدار ثابت بخوانید و بتدریج ساعت درس خواندن را زیاد کنید. به عنوان مثال از ۷ تا ۸  ساعت در روز شروع کنید و بعد زمان مطالعه را به ۱۰ تا ۱۲ ساعت یا بیشتر برسانید.

     نکته سوم: مرور کنید.مرور کردن خیلی سخت تر از خواندن برای بار اول است. اما باید در برنامه روزانه شما مرور کردن جایی داشته باشد. بهترین کار این است که قانون دو پنجم، سه پنجم را رعایت کنید. دو پنجم وقت شما مربوط به مرور کردن و سه پنجم وقت شما مربوط به خواندن درس جدید است.

     نکته چهارم: از خواندن درس‌های پایه­ای غافل نشوید.فارماکولوژی یکی از این درس‌ها است. نمی‌توانید این درس را با یک ضرب بخوانید و فکر کنید که مطالب آن یادتان می‌ماند. باید فارماکولوژی را روزانه و به مقدار کم بخوانید و مرور کنید. پاتولوژی هم درس پایه دیگری است. مطالب پاتولوژی را با مطالب دروس دیگر بطور هماهنگ بخوانید (وقتی دارید داخلی کلیه می‌خوانید، پاتولوژی آن را هم بخوانید).   

     نکته پنجم: تست بزنید.درس خواندن بدون تست زدن فایده‌ای ندارد. بهترین منبع تست‌های سال‌های قبل است. اول تست‌های سال‌های قبل را بزنید و بعد به سراغ تست‌های جدیدتر بروید. فکر نکنید، تست‌های مربوط به قبل از سال ۸۵ بدرد شما نمی‌خورند. همین امسال خیلی از تست‌های آزمون دستیاری مشابه تست‌های سال‌های دور بود.

     نکته ششم: آزمون بدهید.حتما وضعیت مطالعه خود را ارزیابی کنید. با شرکت در آزمون‌های مختلف کلی مطالب جدید یاد می‌گیرید. می‌فهمید کجا اشکال دارید و چه مطالبی را بیشتر باید بخوانید و چطور باید مرور کنید.

     نکته هفتم: برنامه داشته باشید.یک دفتر برنامه‌ریزی تهیه کنید و برنامه سال، ماه و هفته و روز خود را در آن بنویسید. باید مشخص باشد که چه موقع کدام درس را تمام می‌کنید و روزانه باید چه چیزهایی را مطالعه کنید. نگران عقب افتادن از برنامه نباشید. برنامه‌ها برای عقب افتادن نوشته می‌شوند. آن‌ها را تصحیح می‌کنید.

     نکته هشتم: خلاصه بخوانید و تعداد دفعات مرور را زیاد کنید. باید طوری درس بخوانید که بتوانید نزدیک به آزمون یک بار دیگر همه درس ها را مرور کنید. اگر حجم زیادی برای مطالعه انتخاب کنید و بعد نتوانید آن را مرور کنید، فایده ای ندارد. راز موفقیت، خواندن بارها و بارها حجم مناسب مطالب است.

     نکته نهم: دروس ماژور و مینور را با هم بخوانید.بهتر است برنامه روزانه شما طوری باشد که هر روز یک درس ماژور و یک درس ماینور را شامل شود. وقتی اوضاع خوب‌تر است (صبح‌ها) ماژور بخوانید و وقتی خسته‌تر هستید بروید به سراغ مینور. این طوری کمتر یکنواختی درس‌ها شما را آزار می‌دهد و در ضمن استرس نخواندن مینورها هم به سراغ شما نمی‌آید.

    نکته دهم: روحیه مثبت داشته باشید و هر روز نگرشتان را تنظیم کنید.برای آزمون دستیاری باید روحیه‌ای عالی داشته باشید. باید بدانید که قبول می‌شوید و خوب هم قبول می‌شوید تا بتوانید به آنچه که می‌خواهید برسید. هر روز صبح روحیه خود را تنظیم کنید. رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و هر روز روی آن تمرکز بدهید و خود را در وضعیتی ببینید که انگار رزیدنت آن رشته هستید. روحیه عالی معجزه می‌کند. باور کنید.

     

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

      • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
      • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
      • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برو بالا